Innan vi åkte från Natchitothes så var vi på ett gammalt bomullsplantage . Här fanns flera stycken att välja bland , vissa var dyra och andra lite billigare. Vi valde det sista alternativet pga att barnen inte orkar att gå och lyssna på engelska i värmen. Det blev Melrose Plantation. Så vackert med många fint bevarade hus. En privat guidad tur på en timme kostade 25 dollar.

Mycket intressant historia om ett plantage som startades av en man som varit slav - trots det hade han själv 30-50 slavar till hjälp i sin plantage som på den tiden odlade tobak och indigo. Senare utvecklades stället till ett konstnärsboende där både konstnärer och författare kunde stanna så länge de ville, men bara om de var produktiva. En författade var känd som han som alltid kom på middag men aldrig gick, han hade tänkt att stanna på Melrose Plantation i sex veckor men blev kvar i 32 år...

Efter lite strul med telefon och oljebyte så kom vi iväg till New Orleans. Många galningar ute på vägarna men vi kom fram till slut. Bor mitt i French Quarter och bara ett stenkast från populära Bourbon Street!
Jättefint , mysigt & romantiskt boende!! Tjejerna bara njöt!! Och njuter !! Vi med!!

Dax att gå ut och äta och uppleva New Orleans på en fredagkväll.... Oj oj oj vilket ös!!!! Hela Bourbon Street bara myllrade av folk och musiken spelades i alla hörn!! Wow!! Elli älskade det!! Till slut fick vi bord på en mysig restaurang med utsikt över gågatan . God mat! Jag åt Kreolsk räkgryta och Jonas åt Jambalaya. Mums! Till det lite god dryck såklart och kolla Jonas glas! Han njöt extra mycket !😄😂

Vilken härlig stad och underbar kväll! Vi ville vara ute längre men barnen var trötta och det förstår man. Dagen har varit lång . Vi ska vara här i tre nätter så i morgon ska uppleva staden på både dag och kväll.

Kommentera

Publiceras ej